Novinka Aktualizované 12. 3. 2024

Zúčastnili sme sa súťaže Auto Repairer Junior 2024

2 minúty čítania
Zúčastnili sme sa súťaže Auto Repairer Junior 2024

Autoopravár Junior je stredoškolská súťaž pre študentov odborov automechanik, karosár, automechanik a autolakovník. Úlohy skúšajúcich sa v tomto regionálnom kole za skupinu Auto Průhonice zhostili Martin Augustín a Miroslav Kučera z pobočky Průhonice. Na jednom z pätnástich stanovíšť súťažiaci skúšali na tému "Tlmiče nárazov" a treba konštatovať, že žiaci boli veľmi dobre pripravení. Celkovo pätnásť z nich súťažilo predposledný februárový štvrtok v školiacom stredisku Porsche pri Pražskom okruhu.

Ako partneri súťaže sme pre víťazov zabezpečili aj ceny. Tí postúpili do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční 2. až 4. apríla v Kosmonosoch, a my im gratulujeme. Podľa organizátorov súťaže je postup do celoštátneho kola alebo dokonca jeho víťazstvo skvelým štartom do profesionálneho života. Podľa nich dobré umiestnenie v tejto prestížnej súťaži, uvedené v životopise uchádzača, výrazne zlepšuje možnosti uplatnenia na trhu práce.

Súťaž Autoopravár Junior je určená pre žiakov posledných ročníkov učňovských odborov, ktorí nemajú ukončené žiadne predchádzajúce vzdelanie ukončené maturitnou alebo záverečnou skúškou a v čase konania záverečnej súťaže nedovŕšia 21 rokov. Hlavným cieľom súťaže je motivovať žiakov stredných škôl so zameraním na štúdium v oblasti automobilov a rozvíjať spoluprácu medzi budúcimi zamestnávateľmi a strednými školami.